Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Păcănelele, scoase cu grijă în afara orașelor. Legea care interzice sălile de jocuri în localități este blocată în Parlament

Au trecut trei luni de când Senatul a adoptat proiectul care ar scoate sălile de jocuri de noroc din orașe, dar inițiativa este în continuare blocată în Parlament.

Până de curând, proiectul PSD a fost ținut la sertar, iar astăzi ar urma să fie dezbătut din nou în Camera Deputaților.

Coaliția de la Guvernare s-a angajat să ducă la capăt această reformă cât mai repede, dar vedem că se apropie tot mai mult vacanța parlamentară.

În forma în care a trecut de Senat acest proiect care prevede scoaterea păcănelelor din toate orașele din România, ar fi presupus ca toate sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la cel mult 50 de metri de periferia localităților din țară.

Totuși, la Camera Deputaților, care e și for decizional pentru această chestiune va fi modificat proiectul după dezbaterile generale și ar urma să fie introdus un amendament prin care să fie interzise sălilele de jocuri de noroc numai în localitățile care au cel mult de 15.000 de locuitori.

S-ar încadra aici undeva aproape la 90% dintre localitățile din România, însă nu și marile orașe. De asemenea, se discută în continuare cu reprezentanții industriei, se negociază dacă să fie păstrate cazinourile în centrele comerciale, din mallurile din marile orașe, așa cum se întâmplă de exemplu în București, unde funcționează săli de jocuri de noroc în aproape toate centrele comerciale.

Vor fi luni dezbateri generale în ceea ce privește proiectul și este posibil să se acorde un nou aviz favorabil, însă pentru moment nu va fi clar când va fi dat raportul pentru această lege, aici în cadrul Camerei Deputaților și dacă proiectul va fi dat sau nu la vot final până la vacanța parlamentară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE