Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. NXP creează soluții care permit conexiuni și infrastructuri sigure pentru o lume mai inteligentă

Târgul de cariere ”POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

NXP, printre companiile participante

NXP Semiconductors este o companie globală de semiconductori care creează soluții care permit conexiuni și infrastructuri sigure pentru o lume mai inteligentă. NXP se concentrează pe cercetare, dezvoltare și inovare pe piețele sale țintă.

În România avem centre de excelență în R&D cu peste 20 de ani de istorie în proiectarea, dezvoltarea și inovarea produselor software.

Cu o cifră de afaceri de 56 de milioane de euro în 2022, compania este lider global în dezvoltarea de software pentru tehnologiile de tip 5G, Wireless, Automotive (ADAS, AI/ML, Radar), soluții de securitate și instrumente folosite în dezvoltarea de software. Centrul din București se concentrează pe două domenii în continuă transformare: Automotive și Internet of Things. În luna mai 2023, am deschis al doilea centru de R&D, în Sibiu. 

Contribuim la dezvoltarea de soluții pentru pietele de Automotive, Consumer, Industrial si Internet of Things. Dezvoltam platforme software care integrează componente livrate de NXP Romania și software de la parteneri, în domenii în care acestea completează oferta de software NXP. 

Făcând parte din ecosistem, NXP continuă să susțină învățământul universitar din țară prin programe dedicate colaborării cu universitățile. Participarea la evenimentul Polijobs este foarte importantă pentru noi și continuăm să ne implicăm cu entuziasm.

Cum arată jobul și angajatul viitorului?

Competentele de baza pentru jobul si angajatul viitorului vor fi : agilitatea, adaptabilitatea, flexibilitatea, gândirea analitică si invatarea continua.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

În ciuda automatizării si a tehnologizarii, abilităţile personale vor fi în continuare apreciate. Va fi important ca angajatii sa fie pregatiti sa invete noi abilități şi cunoștințe sau să se recalifice pentru a-şi menține șansele de angajare, văzând acest lucru ca pe o responsabilitate proprie, nu a angajatorilor.

Noi, la NXP, ținem pasul cu progresele tehnologice despre care se spune că ne influențează semnificativ viitorul. Reunim minți strălucite pentru a crea tehnologii revoluționare care fac lumea conectată mai bună, mai securizată și mai sigură.

Incurajam adaptarea angajatilor la impactul tehnologiei, prin invatare continua si le punem la dispozitie acestora toate instrumentele de care au nevoie.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE