Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Akkodis, jucător global în inginerie și IT și un lider în Industria Smart

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

Akkodis, printre companiile participante

Akkodis este un jucător global în inginerie și IT și un lider în Industria Smart. Ne sprijinim clienții în proiectele lor de transformare digitală prin 4 linii de servicii: Consultanță, Soluții, Talent și Academie.

Akkodis România numără peste 800 de experți în inginerie și IT în birourile din București, Pitești, Iași, Timișoara și Cluj. De mai bine de 17 ani experții noștri oferă o gamă completă de servicii de inginerie, soluții inovatoare și suport clienților locali și globali din cinci industrii majore - Automotive, Aerospațial & Apărare, IT, Life Science și Energie.

Suntem pasionați de tehnologii, țelul nostru este să facem un viitor mai inteligent pentru toată lumea, și suntem întotdeauna încântați să participam la POLIJobs!

Acest eveniment oferă un cadru excelent de a intra în legătură cu studenții din diverse medii, discipline și seturi de abilități, fie că ei sunt începutul carierei lor academice, aproape de licență sau disertație. De asemenea, avem mai mult timp pentru a răspunde întrebărilor lor, de a le prezenta atât compania, valorile noastre, mediul de lucru, platformele de e-learning, activitățile, programele de practică, cât și posturile disponibile potrivite la început de carieră.

Cum arată jobul și angajatul viitorului

Profesia de inginer a viitorului va fi și mai dinamică, va necesita o combinație de expertiză tehnică, abilități soft, adaptabilitate și o gândire avansată, credem că învățarea continuă și păstrarea contactul neîntrerupt cu progresele tehnologice vor fi cheia succesului într-o lume aflată în evoluție.

Akkodis susține învățarea continuă punând la dispoziția angajaților platforme de e-learning și cursuri onsite sau externe cu ajutorul cărora pot obține noi calificări sau se pot recalifica atunci când doresc, pentru că jobul viitorului în inginerie va fi modelat și influențat în principal de progresul tehnologic și, mai departe, de condițiile economice și schimbările societale.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

În multe țări, inclusiv în România, tehnologia a remodelat piața muncii în mai multe moduri. Fiind o companie al cărei scop este crearea unui viitor mai inteligent pentru toată lumea, am fost întotdeauna orientați către căutarea talentelor cu cele mai bune abilități tehnice, talente potrivite pentru a crea, propune și implementa soluții inovatoare. Concurența pentru aceste talente este din ce în ce mai acerbă. Dar, în timp, pe măsură ce tehnologia automatizează anumite sarcini se va pune accent și pe abilitățile soft, cum ar fi gândirea critică, creativitatea și inteligența emoțională, capacitatea de a se adapta la schimbare, de a fi flexibili - abilități importante care vin în completarea expertizei tehnice.

Începând cu anul 2020, lucru la distanță și hibrid a început să fie oferit de către angajatori și desigur din ce în ce mai preferat de către candidați - în aceste variante tehnologia are un rol crucial, permițând colaborarea și comunicarea la distanță. Desigur, modurile de lucru diverse și cu program flexibil ajută și companiile să recruteze persoane compatibile dintr-o arie geografică vastă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE