Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașul însorit din Sicilia care te plătește cu 5.000 de euro ca să te muți acolo. Iată cum poți să te înscrii

Petralia Soprana, cocoțat pe o creastă înaltă, este desemnat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Sicilia, cea mai mare insulă a Italiei, emană conceptul de ”dolce vita”, cu zile însorite la malul mării și mâncare somptuoasă. Iar acum, un alt orășel face ca visul de a trăi acolo să devină o posibilitate.

Petralia Soprana, situat la sud-est de capitala Palermo, oferă stimulente în bani pentru noii rezidenți.

Consiliul local speră că acest program va stimula populația în scădere și va readuce la viață casele nelocuite. Petralia Soprana este desemnat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia. Dar dacă doriți să locuiți acolo, trebuie să vă depuneți rapid cererea.

Orașul sicilian va plăti noilor locuitori 5.000 de euro

Petralia Soprana îi atrage pe noii rezidenți cu plăți de 5.000 de euro. Fondurile sunt disponibile pentru persoanele sau familiile care aleg să își mute reședința permanentă în oraș.

Pentru a fi eligibili pentru subvenție, participanții trebuie, de asemenea, să achiziționeze - și, dacă este necesar, să restaureze - o proprietate în municipiu.

Schema speră să inverseze deceniile de depopulare din Petralia Soprana. Orașul are în prezent 2 992 de locuitori și peste 50 de case nelocuite.

Timpul este însă esențial, deoarece cererile trebuie depuse înainte de 10 mai 2023. Cei interesați trebuie să contacteze direct consiliul municipal.

Viața într-unul dintre cele mai frumoase sate din Italia

Petralia Soprana, cocoțat pe o creastă înaltă, este desemnat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

De pe străzile înguste care șerpuiesc pe lângă clădirile medievale din piatră, se întrezărește valea cețoasă de mai jos și chiar și Etna.

La un capăt, o biserică din piatră domină satul de pe o stâncă.

Piața principală este mărginită de arcadele renascentiste grațioase ale catedralei, care probabil că a fost inițial o moschee în secolul al X-lea, când arabii populau zona. Clopotnița normandă prezintă încă decorațiuni bizantino-arabe, potrivit Euronews Travel.

Exemple spectaculoase ale stilului arhitectural arabo-normand, care acum a primit statutul de patrimoniu UNESCO, pot fi văzute în Palermo, în apropiere.

Viața în Petralia Soprana este liniștită, cu excepția numeroaselor festivități locale, cum ar fi zilele sfinților, carnavalurile și festivalurile alimentare.

Unul dintre târgurile alimentare este dedicat lintei, care este folosită pentru a face o supă tradițională aromată cu fenicul sălbatic și cicoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE