Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operaţiuni de ”luptă", desfășurate în regiunea Vorojen, Rusia. Elicopterele armatei ruse au deschis focul asupra unui convoi militar Wagner

Armata rusă desfăşoară sâmbătă operaţiuni de „luptă" în regiunea Voronej, frontalieră cu Ucraina şi situată la circa 500 de kilometri sud de Moscova.

Elicopterele armatei au deschis focul asupra unui convoi militar Wagner de pe autostrada M4 din afara orașului Voronej, din sud, relatează Reuters, citând un martor.

Guvernatorul regiunii Voronej din Rusia a declarat sâmbătă că serviciile de urgență încearcă să stingă un rezervor de combustibil care arde într-un depozit de petrol.

Peste 100 de pompieri și 30 de unități de echipamente lucrau la fața locului, a declarat Alexander Gusev pe Telegram.

Sâmbătă dimineață, o sursă de securitate rusă a declarat pentru Reuters că luptătorii Wagner au preluat controlul asupra instalațiilor militare din orașul Voronej, la aproximativ 500 km (310 mile) sud de Moscova.

”În cadrul operaţiunii antiteroriste pe teritoriul regiunii Voronej, forţele armate ale Federaţiei Ruse întreprind acţiuni operaţionale şi de luptă necesare", a postat pe Twitter guvernatorul regional, Aleksandr Gussev, potrivit Agerpres.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un presupus atac al Wagner asupra armatei ruse în Voronej. Mercenarii ar fi doborât un avion militar de transport Antonov An-26.

Potrivit OSINTdefender, care monitorizează conflictul din Ucraina, un elicopter de atac Ka-52 "Alligator" al Forțelor Aeriene Ruse este responsabil pentru bombardarea depozitului de petrol din orașul Voronej, ceea ce indică faptul că acest lucru a fost probabil făcut pentru a preveni capturarea acestuia de către mercenarii Wagner, care avansează spre oraș dinspre sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE