Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

OMS: Medicamentele pentru pierderea în greutate nu sunt o "soluție miraculoasă" împotriva obezității

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Noile medicamente folosite pentru pierderea în greutate, cum ar fi nu reprezintă o "soluție miraculoasă" împotriva obezității, a declarat Francesco Branca, directorul OMS pentru nutriţie şi siguranţa alimentară, scrie Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi revizuieşte pentru prima dată liniile directoare pentru abordarea obezităţii în rândul copiilor şi adolescenţilor şi va actualiza recomandările în cazul adulţilor, a mai spus Francesco Branca.

OMS a publicat ultima dată în 2000 directivele sale pe această temă, care sunt folosite ca model pentru ţările care nu dispun de resurse pentru a-şi elabora propriile planuri.

Organizaţia ONU a însărcinat Institutul de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, Italia, să evalueze rezultatele în ceea ce priveşte utilizarea tuturor medicamentelor pentru pierderea în greutate în cazul copiilor şi adolescenţilor - de la tratamente mai vechi precum Xenical de la GSK până la cele mai noi şi eficiente, precum Wegovy, Eli Lilly şi Mounjaro, a declarat Branca pentru Reuters.

"Genul de comunicare care s-a făcut în jurul acestor medicamente - Am găsit o soluţie - este greşită.

Medicamentele pentru obezitate sunt importante, însă trebuie să facă parte dintr-o abordare mai cuprinzătoare. Aceasta nu este o soluţie miraculoasă", a mai spus Francesco Branca.

Francesco Branca a declarat că alte intervenţii, între care dieta şi exerciţiile fizice, rămân esenţiale pentru a ajuta la gestionarea obezităţii.

Câți tineri suferă de obezitate

Cele mai recente date ale OMS arată că procentul copiilor şi adolescenţilor, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, care sunt obezi sau supraponderali a crescut la peste 18% în 2016 de la 4% în 1975, aceasta reprezentând în prezent peste 340 de milioane de persoane.

Wegovy şi Mounjaro au fost iniţial dezvoltate pentru diabetul de tip 2 pentru a ajuta la controlul glicemiei. Mai recent, s-a demonstrat că ele ajută la pierderea a aproximativ 15% din greutatea corporală, captând atenţia pacienţilor, investitorilor şi chiar a vedetelor.

Studiile sugerează că este posibil ca persoanele care folosesc aceste tratamente să fie nevoite să ia aceste medicamente pentru tot restul vieţii pentru a-şi păstra greutatea.

Wegovy este aprobat împotriva obezităţii în Statele Unite şi Europa, în timp ce Mounjaro urmează să primească aprobarea în SUA mai târziu în acest an.

Distribuie

Taguri