Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

OMS cere oficialilor din China să furnizeze date despre cazurile COVID-19 în timp real

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Experții Organizației Mondiale a Sănătății s-au întâlnit vineri cu responsabilii din China pentru a discuta despre explozia numărului de infectări COVID-19 în țara lor și le-au solicitat să furnizeze date în timp real despre situația îmbolnăvirilor, în așa fel încât celelalte state să poată reacționa în mod eficient.

„O reuniune la nivel înalt a avut loc la 30 decembrie între OMS şi China pe tema recrudescenţei actuale a cazurilor de COVID-19, cu scopul de a obţine mai multe informaţii despre situaţie şi pentru a oferi expertiza şi sprijinul OMS", a anunţat agenţia sanitară a Naţiunilor Unite, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

„OMS a solicitat din nou schimbul regulat de date specifice şi în timp real despre situaţia epidemiologică, în special mai multe date despre secvenţierea genetică şi despre impactul bolii, inclusiv spitalizările, internările în unităţile de terapie intensivă şi decesele", arată sursa citată.

OMS cere Chinei informații despre vaccinările anti-COVID

De asemenea, OMS a solicitat Chinei date privind vaccinările efectuate şi statutul vaccinal, în special în rândul persoanelor vulnerabile şi al celor de peste 60 de ani.

„OMS a reiterat importanţa vaccinărilor şi a rapelurilor pentru a proteja persoanele cu risc ridicat împotriva formelor grave al bolii şi deceselor.

OMS a îndemnat China să crească secvenţierea virală, tratamentul clinic al pacienţilor şi evaluarea impactului. Ea s-a declarat dispusă să ofere sprijin în aceste domenii, precum şi în comunicarea riscurilor legate de vaccinare cu scopul de a îndepărta reticenţele", au precizat reprezentanții organizaţiei internaţionale.

Discuțiile au fost purtate, la o săptămână după ce şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a solicitat oficialilor chinezi să se arate mai deschiși în privința datelor despre infectările cu COVID-19.

Potrivit sursei citate, creşterea numărului de contaminări în China a stârnit îngrijorare în întreaga lume şi a ridicat semne de întrebare privind comunicarea datelor, cifrele oficiale de cazuri şi decese fiind reduse, în timp ce unele spitale şi morgi sunt depăşite numeric.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE