Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omagii pentru Papa Emerit Benedict. Papa Francisc a vorbit despre bunătatea fostului pontif

Credincioșii catolici din întreaga lume i-au adus un ultim omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea. Inclusiv papa Francisc, care a vizitat Piața Sfântul Petru din Vatican, a vorbit despre “bunătatea” lui Benedict.

Tradițional, în noaptea de Revelion, Papa vine în piață, la scena unde este amenajată ieslea cu pruncul Hristos. Papa Francisc i-a mulțumit lui Benedict pentru „mărturia sa de credință și rugăciune, mai ales din ultimii ani de viață".

„Astăzi îl încredinţăm pe iubitul papă emerit Benedict al XVI-lea Preasfintei Maici (Fecioara Maria) pentru a-l însoţi din această lume la Dumnezeu", a declarat Papa Francisc în timpul unei slujbe oficiate în bazilica Sfântul Petru, conform agenției AFP, citate de Agerpres.

Suveranul pontif este aşteptat să rostească duminică tradiţionala rugăciune săptămânală "Angelus" în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

Și în orașul medieval Regensburg, din Germania, credincioșii se roagă pentru Benedict al XVI-lea. Aici fostul papă a predat teologia între anii 1969 și 1977. De asemenea, în Bavaria steagurile de pe clădirile oficiale au fost coborâte în bernă.

„Am fost foarte mișcată (când am aflat de moartea Papei Emerit Benedict al XVI-lea, n.r.). Pentru mine a fost cu adevărat un om mare. Întotdeauna am avut multă admirație pentru cunoștințele și aura sa. Am fost la Roma în anul în care a devenit Papă, o amintire deosebită!”, a spus o femeie.

„A fost o mare surpriză, o mare bucurie și o mare mândrie faptul că Papa era din Bavaria și că a lucrat mulți ani la Regensburg. Am fost și noi acolo, în timpul vizitei sale din 2006 la Bismarckplatz și am aplaudat”, a mărturisit un bărbat.

Clopotele au bătut și la bisericile din orașul bavarez Altoetting. Iar la statuia lui Benedict, aflată pe o biserică din oraș, oamenii aprind lumânări și aduc flori.

Când vor avea loc funeraliile Papei Emerit Benedict

Papa Francisc va oficia joi ceremonia funerară pentru fostul pontif, a anunțat Vaticanul.

Începând de luni, trupul lui Joseph Ratzinger, primul papă de origine germană din epoca modernă, va fi depus la bazilica Sfântul Petru.

Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit, sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcție din cauza unei stări de sănătate precare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE