Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oligarhul rus Alexey Kuzmichev, reținut în Franța în cadrul unei anchete

Omul de afaceri rus Alexey Kuzmichev a fost reținut în Franța pentru a fi interogat în legătură cu presupuse fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și încălcarea sancțiunilor internaționale, a anunțat marți Parchetul financiar francez (PNF), potrivit Euronews.com.

În cadrul anchetei, luni au avut loc percheziții în "diverse locuri", cum ar fi locuința pariziană a oligarhului, a precizat PNF.

"Una dintre cele mai influente persoane din Rusia"

Potrivit publicației franceze Le Monde, vila lui Kuzmichev din Saint-Tropez a fost, de asemenea, percheziționată.  Kuzmichev a fost reținut luni și a rămas în arest marți. El nu a fost încă inculpat în acest caz.

Un avocat al miliardarului a refuzat să comenteze. Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia va putea să apere drepturile lui Kuzmichev după ce Parisul va furniza informații detaliate despre acest caz.

Uniunea Europeană îl consideră pe oligarh "una dintre cele mai influente persoane din Rusia", cu legături strânse cu președintele Vladimir Putin.

Anul trecut, agenții vamali francezi au confiscat iahtul de 27 de metri al oligarhului, ca parte a sancțiunilor impuse de Bruxelles Moscovei. Măsura a declanșat o controversă juridică între autorități și Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai Alfa Bank din Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE