Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Olaf Scholz, apel către UE și SUA să sprijine și mai mult Ucraina împotriva agresiunii ruse

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, joi, UE și Statelor Unite să ”facă mai mult” pentru a ajuta Ucraina în fața agresiunii ruse.

Declarațiile șefului guvernului german au fost făcute înainte de a pleca spre Washington. Vineri, va avea o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden.

"Trebuie să găsim o modalitate pentru a face mai mult împreună", le-a spus Scholz jurnaliştilor pe aeroportul din Berlin. El a mai precizat că este "insuficient" ajutorul decis până acum, în condiţiile în care un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev este blocat de câteva luni în Congresul SUA.

UE a aprobat un ajutor de 50 de miliarde de euro

Uniunea Europeană a aprobat recent un ajutor financiar de 50 de miliarde de euro până în 2027 pentru Ucraina, după ce Ungaria a renunţat să se mai opună.

"A sosit momentul în care trebuie să facem ceea ce este necesar, şi anume să dăm împreună Ucrainei posibilitatea de a se apăra şi, în acelaşi timp, să transmitem un semnal clar preşedintelui rus (Vladimir Putin): că nu trebuie să mizeze pe faptul că sprijinul nostru este în scădere", a subliniat liderul german.

Apelul cancelarului german

"Mesajul pe care trebuie să-l transmitem împreună în zilele şi săptămânile următoare este că (sprijinul nostru) va dura atât timp cât va fi necesar şi că va fi suficient de important" pentru a permite Kievului să răspundă, a insistat Scholz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE