Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oficial UE: Suntem îngrijorați de riscurile pentru economia europeană  generate de tensiunile din Marea Roșie

Uniunea Europeană este îngrijorată de riscurile pe care le reprezintă pentru economie  tensiunile din Marea Roșie, în special de posibilul impact al acestora asupra prețurilor la energie, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, citat de France Presse.

„Uniunea Europeană a început 2024 cu o creștere moderată, cu câteva vești bune despre piața muncii, dar și cu preocupări tot mai mari cu privire la riscurile legate de tensiunile geopolitice  create din cauza a ceea ce se întâmplă în Marea Roșie”, a spus Gentiloni, înaintea reuniunii miniștrilor de finanțe ai UE care are loc azi și mâine la Bruxelles.

Uniunea Europeană a început 2024 cu preocupări tot mai mari cu privire la riscurile legate de tensiunile geopolitice din Marea Roșie

-Paolo Gentiloni,comisarul european pentru economie.

Reuniunea va avea ca subiect al discuțiilor perspectivele economice ale Uniunii Europene în 2024. Oficialul european a precizat că, deocamdată, tensiunile din Marea Roșie nu par să aibă consecințe directe asupra prețurilor la energie și asupra inflației, dar există riscuri ale bulversării lor  în săptămânile următoare, dacă tensiunile persistă.

Tensiunile au crescut în ultimele zile în Marea Roșie, unde rebelii Houthi yemeniți, susținuți de Iran, atacă nave comerciale occidentale care se presupune că au ca destinație Israelul, în solidaritate cu palestinienii din Gaza. Unii experți consideră că cea mai mare economie a Europei, cea a Germaniei, va rămâne în recesiune în 2024, din cauza ratelor mari ale dobânzilor, a încetinirii cererii globale și a costului energiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE