Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oamenii din Polonia se tem pentru viața lor, după ce o rachetă a omorât două persoane

Racheta care a căzut într-o localitate din estul Poloniei stârnește teamă printre oameni. Ei știu că locuiesc foarte aproape de granița cu Ucraina, acolo unde cad constant rachete rusești.

Școala din Pșevutov a fost închisă, cel puțin până trece spaima celor care au trăit explozia de marți seară. Părinții nu vor să își lase acum copiii la cursuri, așa că autoritățile au decis această măsură temporară.

Ewa Byra, directorul școlii din Przewodow: Locul unde s-a produs incidentul este la aproximativ 300 de metri de cel mai apropiat bloc de apartamente din localitate, este primul bloc din sat.

Racheta care a căzut într-o fermă de la marginea satului a ucis doi oameni. Confuzia era mare după explozie – unii vorbeau de două rachete și nimeni nu știa de unde au venit. Oamenii sunt, însă, conștienți că sunt în pericol pentru că sunt foarte aproape de o țară aflată în război.

Directorul școlii din Przewodow: Nu ne așteptam la așa ceva, nu ne așteptam, deși se întâmplă accidente, știm. Mai ales în situația în care războiul este la numai șase kilometri, dincolo de graniță. Așa că astfel de accidente se pot întâmpla undeva.

Ucraina încă mai are armament din vremea Uniunii Sovietice, dar și de fabricație rusă, inclusiv rachete de apărare antiaeriană. Unele dintre acestea sunt folosite pentru a doborî rachetele cu care Rusia atacă orașele ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE