Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O viață dedicată coroanei. Regele Charles al III-lea își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea, Familia Regală, Marea Britanie, dar și întreaga omenire se despart astăzi de regina Elisabeta a doua, suverana care a influențat soarta a milioane de oameni și a fost un simbol și un exemplu de comportament pentru mai multe generații. În omagiul pe care i l-a adus, Regele Charles al III-lea a reamintit publicului angajamentele și sacrificiile fostei regine.

„Pentru draga mea mamă, în timp ce îți începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată decedat, vreau doar să spun atât: mulțumesc. Mulțumesc pentru dragostea și devotamentul tău față de familia noastră și față de familia națiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguință în toți acești ani.Fie ca îngerii să-ți călăuzească calea”, a menționat Regele Charles al III-lea în timpul unui discur.

Timp de 70 de ani, perioadă în care s-a aflat la tron, Elisabeta a doua s-a dedicat în totalitate slujirii popoarului Marii Britanii, dar și popoarelor țărilor în care a fost șef de stat.

„În 1947, la împlinirea a 21 de ani, ea s-a angajat, într-o transmisiune din Cape Town către Commonwealth, să își dedice viața, fie ea scurtă sau lungă, în slujba popoarelor sale. Aceasta a fost mai mult decât o promisiune: a fost un angajament personal profund care i-a definit întreaga viață. Ea a făcut sacrificii pentru datorie. Dedicarea și devotamentul ei în calitate de Suverană nu s-au clintit niciodată, în vremuri de schimbare și progres, în vremuri de bucurie și sărbătoare, dar și în vremuri de tristețe și pierdere”, a mai adăugat Regele Charles al III-lea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE