Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Încă o bătălie câștigată!”. Marcela, tânăra rămasă fără picioare, după un accident neverosimil, a fost externată

Marcela are 25 de ani și și-a pierdut ambele picioare. A fost strivită de o mașină, în Chișinău, în timp ce încerca să scoată triunghiul de semnalizare pentru a-i atenționa pe șoferi despre un incident în trafic în care fusese implicată.

02/03/2023 , 16:13

Marcela a ieșit din spital

Tânăra de 25 din Chișinău, a câștigat o bătălie în lupta ei pentru viață: a fost externată, după trei săptămâni. Aceasta a anunțat, într-o postare pe Facebook făcută pe 25 februarie, că se întoarce acasă.

”Încă o bătălie câștigată! Deși sunt abia la început de cale, iar drumul v-a fi anevoios, eu sunt gata de oricare luptă! După aproape 3 săptămâni, mă întorc acasă cu zâmbetul pe buze, cu speranța în suflet și mai puternică ca niciodată.”, a scris Marcela.

Între timp, dosarul accidentului în care tânăra și-a pierdut ambele picioare a ajus la Procuratura municipiului Chișinău cu ”propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată”, scrie Ziarul de Gardă, din Republica Moldova.

Pentru a o ajuta pe Mirela să continue lupta, o companie de telecomunicații din Republica Moldova a lansat, pe 1 martie, o campaie de strângere de fonduri pentru tânăra din Chișinău, relatează unimedia.info.

Povestea tragediei care i-a marcat pe moldoveni

Accidentul s-a produs în noaptea de 5 februarie. Potrivit declarațiilor tinerei, confirmate de poliție, un șofer care gonea cu viteză i-a izbit mașina. Marcela a ieșit să ia triunghiul de semnalizare din portbagaj.

Am dorit să atenționez alți participanți la trafic de pericol, dar din păcate, pe mine nimeni nu a mai reușit să mă avertizeze măcar printr-un claxon.

Astfel pe moment, acolo în stradă, în mijlocul drumului, de la lovitură, mi-au fost amputate ambele picioare mai sus de genunchi.”,spune femeia.

Medicii au intervenit de urgență și au reușit să îi salveze viața tinerei, dar nu și picioarele.

„Durea…durea…durea extrem de mult. Am avut noroc de îngeri veniți prin prisma unor oameni , de exemplu băiatul care mi-a pus plăci la picioare să nu sângerez atât de abundent; de băieții de la urgență care încercau să mă țină de vorbă, căci eram aproape de ceruri cu tensiunea 40/60 (...).

În acel moment eram conștientă, simțeam totul…și frică, și teamă, si dorul părinților…numai gândul la cei dragi îmi mai oferea putere să continui lupta.”, a mai spus ea.

Marcela vrea să se bucure de viață. Prin intermediul paginii sale de Facebook, le cere sprijin celor care pot face asta.

VREAU SĂ TRĂIESC! M-am născut a doua oară la terapie intensivă, în momentul când mi-am revenit.

Ajutați-mă vă rog, am nevoie de suport financiar pentru a putea face față cheltuielilor. Urmează o perioadă de reabilitare dificilă, costisitoare, de exemplu pat performant, scaun cu rotile, intervenții chirurgicale, masaj de reabilitare, ședințe de kinetoterapie, implanturi la ambele picioare și încă multe alte cheltuieli care tot apar.

Din păcate, nu putem face față tuturor acestor cheltuieli.

Știu că urmează o perioadă lungă de recuperare, DAR simt că trebuie și voi putea, deoarece trebuie să fie un sens, o explicație că am rămas în viață.”, a mai zis tânăra de 25 de ani.

Conturile în care se poate dona pentru Marcela

EURO

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 5188 9402 8819 0549

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD33ML000002259A34608081

USD

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 5574 4878

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD21ML000002259A34608103

MDL

Marcela Moleșteanu

Nr. Card: 4028 1202 6852 2477

BIC: MOLDMD2X334

IBAN: MD75ML000002259A34608101

Lire Sterline

HSBC

L Paladi

40-28-06

54682491

PAYPAL: palladimarcela@gmail.com

REVOLUT: @marcellamp”, se arată în postarea de pe pagina de facebook a Marcelei.

Ce spune șeful Poliției din Republica Moldova despre dosar

Poliția a deschis un dosar penal după ce tânăra a fost lovită. Sunt zece zile de la incident, dar șeful Inspectoratului General de Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat doar că expertiza medico-legală, precum și cea tehnico-științifică a mijloacelor de transport implicate în accident urmează să fie finalizate. Ulterior, dosarul va fi trimis în instanța de judecată, conform zdg.md.

Potrivit aceleiași surse, care-l citează pe șeful Poliției, șoferul suspect și-ar fi recunoscut vina. Jurnaliștii din Republica Moldova au cerut și primit, tot din partea autorităților, confirmarea veridicității conturilor deschise în numele tinerei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE