Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O slujbă religioasă a avut loc în Buffalo pentru comemorarea victimelor atacului dintr-un magazin

Publicat de: Euronews

O slujbă religioasă a avut loc joi seară în Buffalo, New York, pentru a comemora victimele atacului mortal dintr-un magazin. Evenimentul, numit „Rugăciune pentru Buffalo: Să vindecăm Cartierul de Est”, a avut loc după ce 10 persoane au fost ucise și alte trei rănite, în urma atacului armat asupra unor persoane de culoare.

Oficialii au declarat că gestul a fost un atac rasist.

La slujbă a participat și primarul din Buffalo

Participanților li s-au alăturat primarul din Buffalo, Bryon Brown, și principalul activist pentru drepturile civile, reverendul Al Sharpton.

Bryon Brown, primarul din Buffalo: „Este o binecuvântare să fiu alături de membrii comunității mele în timp ce trecem împreună prin această perioadă dificilă și întunecată. Vreau să le transmit din nou, în numele celor peste 278.000 de locuitori ai orașului Buffalo, cele mai profunde condoleanțe familiilor dragilor noștri membri ai comunității, care și-au pierdut viața în acest atac rasist asupra comunității noastre.”

Atacul a avut loc pe 14 mai

Atacul din 14 mai a fost transmis pe rețelele sociale chiar de atacator. Suspectul principal este Payton Gendron, un tânăr de 18 ani. Procurorul general din New York a declarat că va deschide o anchetă și asupra companiilor de social media care au permis difuzarea incidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE