Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O paradă moto din România a intrat în Cartea Recordurilor. Peste 3.500 de motocicliști, prezenți la întâlnirea din Pitești

Peste 3.500 de motocicliști din România și din toată Europa s-au întâlnit la Pitești, pentru a participa la cea mai mare paradă moto, desfășurată sub sloganul ”Hai să ne facem auziți!”. Ei au vrut astfel să atragă atenția asupra problemelor care țin de lipsa civilizației din traficul rutier din România, a numărului mare de accidente în care sunt implicați motocicliști și, totodată, au dorit să doboare recordul mondial pentru cea mai mare paradă moto, sub supravegherea și certificarea Guinness World Records.

Uriașa paradă de la Pitești a avut ca punct de plecare parcarea Stadionului “Nicolae Dobrin". Motocicliștii au străbătut sâmbătă principalele artere ale orașului și au avut ca punct terminus Mioveni, cel mai mare centru al industriei auto din România.

”Cifra exactă după numărătoarea noastră a fost 3.722 (de motocicliști). Acum așteptăm confirmarea celor de la Guinness World Records. Le-am trimis toate informațiile necesare, astfel încât să confirmăm recordul”, a declarat Sebastian Ivan, reprezentant al organizatorilor, la Euronews România.

Precedentul record mondial certificat era deținut de o paradă moto organizată în anul 2019 în statul american Texas, când au participat 3.497 de motociclete, toate marca Harley-Davidson. În schimb, la parada moto organizată în Argeș au participat toate mărcile de motociclete.

”Prin această paradă asta am vrut să arătăm; cumva că poți să aduni în același loc peste 3.500 de motocicliști fără avea evenimente. În urma paradei au fost zero incidente. Am vrut să arătăm că putem fi disciplinați fără să ne ridicăm pe o roată, fără să ieșim din bandă sau să ambalăm motoarele inutil.

Vom încerca treptat să facem cât mai multe evenimente de acest gen prin care să educăm cumva comunitatea moto, dar în același timp să atragem atenția și automobiliștilor faptul că există foarte mulți motocicliști pe stradă și că este necesar la rândul lor să fie atenți”, a mai spus Sebastian Ivan.

Potrivit Adevărul, în 2020 au murit 92 de motociclişti, iar alte 470 de persoane au fost rănite grav în accidente care au implicat motociclete, în timp ce în 2021 au murit 99 de motociclişti, iar alte 331 de persoane au fost rănite grav.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE