Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O companie feroviară din Australia ”a angajat” capre pentru a combate vegetația cu risc de incendiu

Mai multe capre ar putea deveni membrii surprinzători ai echipei de întreținere a unei companii feroviare din Australia.

Queensland Rail (QR) căuta o soluție mai rapidă pentru eliminarea buruienilor și a ierbii care reprezentau un risc de incendiu de-a lungul liniilor de lângă Tully, în nordul îndepărtat al statului Queensland.

Un grup de 15 capre a fost adus pentru un test și a primit un termen limită de 8-12 săptămâni pentru a curăța "cele mai dificile buruieni" din zona invadată de vegetație.

Animalele s-au dovedit a fi ”angajate” sârguincioase și deosebit de pricepute în a ajunge în zone inaccesibile - atât de mult încât ar putea primi alte oferte de angajare.

Proiectul, un mare succes

Turma de capre care distruge buruienile a fost trimisă pentru a curăța o zonă între liniile de cale ferată și Banyan Creek, unde vegetația era scăpată de sub control.

Proiectul cu cele 15 animale s-au dovedit a fi un mare succes, caprele au sărit cu agilitate în zonele greu accesibile și ronțăind vegetația în doar o treime din timpul care le-a fost alocat pentru această sarcină.

Caprele pasc ierburi care prezintă risc de incendiu

Debarasarea a devenit imperativă după ce ierburile uscate care atingeau doi metri înălțime pe o suprafață de 0,02 kilometri pătrați au devenit un risc de incendiu.

În unele zone, oameniii au reușit să replanteze specii mai puțin inflamabile, dar ultimii 5.000 de metri pătrați - plini de plante de pădure tropicală și de răchită - s-au dovedit a fi o provocare.

După discuții cu antreprenorii de amenajare peisagistică Norveg, Withers a decis să experimenteze cu capre, potrivit Euronews Travel.

Turmele de capre pot fi mai prietenoase cu mediul

Pe lângă faptul că sunt prolifice, turmele de capre pot fi o soluție mai puțin dăunătoare pentru mediu.

"Caprele sunt o modalitate sigură și ecologică de a curăța vegetația crescută fără a folosi utilaje grele sau erbicide", spune Scott Cornish, șeful regional al QR.

"Pe lângă experiența lor vastă în mestecat, ele sunt capabile să manevreze în cele mai greu accesibile locuri, urcând cu ușurință pe terenuri abrupte și stâncoase - locuri pe care mașinile noastre grele pur și simplu nu le pot accesa."

Cum au fost ținute caprele în afara oricărui pericol

Deși caprele se dovedesc a fi utile, trecerea la un loc de muncă cu normă întreagă înseamnă asigurarea siguranței animalelor, ceea ce Christina Forrest, coproprietara Norveg, a declarat pentru ABC News că nu a fost "simplu".

"Trebuie să fie ținute în siguranță, hrănite, adăpate și ferite de prădători", a spus ea.

QR a instalat camere de supraveghere și garduri pentru a crea o incintă sigură pentru capre, la distanță mare de coridorul feroviar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE