Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia: Un avion militar s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din orașul Eisk. Sunt patru morți

Update: Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează Reuters şi AFP.

Știrea inițială: O aeronavă militară s-a prăbușit peste o clădire rezidențială din orașul-port Eisk (la Marea Azov) după care a explodat.

Cauza anunțată de presa rusă este defectarea unui motor. O parte a clădirii este cuprinsă de flăcări. Imagini video de la fața locului au fost postate pe rețelele de socializare de către locuitorii din zonă.

Incendiul s-a extins rapid și a cuprins întreaga clădire. Potrivit martorilor oculari și imaginilor care circulă pe rețelele de socializare, piloții au reușit să se catapulteze.

“Un avion militar Su-34 s-a prăbușit în orașul Eisk, într-o clădire rezidențială. Ambulanțe și pompieri vin din tot orașul, elicopterele sunt în aer“, precizează agenția rusă de presă Tass. Avionul respectiv efectua un zbor de antrenament, potrivit unei informații a ministerului Apărării citată de publicație.

Rusia va trimite în Belarus, la graniţa acestei ţări cu Ucraina, circa 170 de tancuri, 200 de vehicule blindate şi 100 de piese de artilerie şi mortiere, în cadrul grupării militare ruso-belaruse ce cuprinde efective de circa 9.000 de soldaţi, a anunţat luni Ministerul belarus al Apărării, citat de agenţia EFE.

Primele trenuri cu militari ruşi au sosit sâmbătă în Belarus, iar duminică au aterizat acolo şi avioane militare ruseşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE