Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

NYT: Ucraina își regândește strategia după ce a pierdut 20% din armament de la începutul contraofensivei

Potrivit unui raport din New York Times, Ucraina își regândește strategia după ce a pierdut aproximativ 20% din armament la începutul contraofensivei sale, scrie euronews.com.

New York Times relatează că aproximativ 20% din armamentul și vehiculele trimise de Ucraina pe linia frontului au fost avariate sau distruse în primele săptămâni ale contraofensivei. Acest lucru a forțat Ucraina să își regândească strategia și să încetinească puțin ritmul, ceea ce a dus la mai puține pierderi în următoarele săptămâni.

În timp ce președintele Volodimir Zelenski l-a primit sâmbătă la Kiev pe președintele Coreei de Sud, el a subliniat importanța ajutorului extern, afirmând că oficialii ucraineni au purtat discuții cu aproximativ 20 de țări în primele două săptămâni din iulie.

"Acum, când viteza de încheiere a războiului depinde în mod direct de sprijinul global pentru Ucraina, facem tot posibilul pentru a ne asigura că acest sprijin este cât mai intens și mai semnificativ posibil", a spus el.

Situația luptelor în regiunea Herson

Contraofensiva armatei ucrainei continuă în teritoriile ocupate de Federația Rusă. În ultimele ore, trupele ucrainene au ocupat noi poziții în sudul regiunii Herson, pe malul estic al râului Nipru, conform rapoartelor armatei de la Kiev.

Regiunea este parțial controlată de ruși, iar traversarea râului ar putea fi importantă în viitoarele ofensive. Comandamentul forțelor de operațiuni speciale ucrainene a distribuit imagini care par să arate forțele ucrainene în timp ce executau un raid pe o insulă ocupată de ruși, pe râul Nipru. Comandamentul ucrainean a precizat că operațiunea a fost planificată și executată de către unul din Centrele de Operațiuni Speciale ale marinei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE