Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Numele jurnalistului BBC, acuzat că a plătit mii de dolari pentru imagini explicite cu o minoră, a fost dezvăluit

Numele prezentatorului BBC care a fost suspendat din cauza unor acuzații legate de viața sa privată a fost dezvăluit: Huw Edwards. În vârstă de 61 de ani, Huw Edwards este un renumit prezentator TV britanic și o figură iconică a postului de televiziune BBC.

Potrivit unei declarații publicate miercuri în numele său de către soția sa, Vicky Flind, prezentatorul de știri de la BBC "suferă de probleme grave de sănătate mintală" și "primește acum îngrijiri spitalicești".

Scurta declarație nu a abordat însă în detaliu acuzațiile aduse lui Edwards în ultimele cinci zile. Ea a cerut presei să respecte intimitatea familiei și a adăugat că Edwards "a fost informat pentru prima dată că au fost făcute acuzații împotriva lui joia trecută", potrivit The Washington Post.

Mii de dolari pentru imagini explicite

The Sun a publicat vineri, 7 iulie, un prim reportaj în care se prezintă afirmațiile unei mame care susține că un prezentator BBC ar fi plătit mii de dolari copilului lor, acum în vârstă de 20 de ani, pentru imagini explicite pe parcursul a trei ani, începând de la vârsta de 17 ani – o potențială infracțiune penală în Marea Britanie. Duminică BBC a suspendat un membru al personalului, despre care acum se știe că este Huw Edwards.

Huw Edwards are în spate o lungă carieră jurnalistică, lucrând pentru BBC timp de patru decenii, dintre care două decenii ca prezentator principal al emisiunii „Ten O’Clock”. Atunci când familia regală s-a adunat la căpătâiul reginei Elisabeta a II-a, BBC a stabilit ca Edwards să fie cel care să facă anunțul morții acesteia, chiar dacă nu se afla în acea zi la serviciu. Acesta a mai acoperit și alte evenimente din prime time, precum învestirea președintelui american Barack Obama și moartea lui Nelson Mandela. Edwards este totodată unul dintre cei mai bine plătiți angajați ai BBC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE