Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO. Numele a 15.000 de copii uciși în Gaza, rostite cu voce tare la Berlin

De Ziua Copilului, în Berlin, sunt strigate numele a 15.000 de copii uciși în Gaza, în războiul purtat de Israel și Hamas, potrivit Agerpres.

Sute de perechi de pantofi de copii au fost așezate pe asfalt în centrul Berlinului. Voluntarii s-au strâns încă de dimineață în fața monumentului Victimelor Războiului și Dictaturilor.

14 ore de citire

Evenimentul ar trebui să se încheie spre miezul nopții, după 14 ore de citire neîntreruptă a numelor și vârstelor victimelor.

Potrivit unui comunicat, acţiunea urmăreşte "ruperea tăcerii din jurul tragediei care se desfăşoară în Gaza şi exprimarea compasiunii".

"Dincolo de anonimatul contabilităţii în masă, este vorba despre 15.000 de copii, fiecare dintre ei având o familie, o viaţă, un chip şi un nume", au declarat promotorii.

Potrivit reţelelor sociale ale iniţiativei, la lectură erau aşteptaţi să participe cetăţeni germani, israelieni, americani, ruşi şi mexicani, din diverse medii politice şi religioase.

În mare parte din lume, Ziua Copilului este sărbătorită la 1 iunie, de la proclamarea acestei date în 1925 în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copilului de la Geneva.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE