Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Novak Djokovic se retrage de la Indian Wells. Nu a putut intra în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19

Publicat de: Euronews

Novak Djokovic s-a retras oficial de pe tabloul de tragere la sorţi al turneului de tenis Indian Wells. Sârbul care este numărul unu mondial în clasamentul ATP nu ar fi putut intra în Statele Unite după ce nu ar fi obținut derogarea pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19, relatează agenția Reuters, citată de The Guardian.

Jucătorul sârb de tenis, care este unul dintre cei mai mediatizați sportivi nevaccinați împotriva COVID-19, a cerut în februarie autorităților americane o autorizație specială pentru a juca la turneele ATP Masters de la Indian Wells și Miami.

„Numărul 1 mondial Novak Djokovic s-a retras de la BNP Paribas Open 2023. Odată cu retragerea sa, Nikoloz Basilashvili intră în teren”, au precizat organizatorii turneului Indian Wells, într-un comunicat emis duminică seara.

Statele Unite interzic în prezent intrarea pe teritorul țării a cetățenilor străini nevaccinați, o măsură ce ar urma să fie eliminată în momentul în care Guvernul va pune capăt declaraţiilor de urgenţă COVID-19, pe 11 mai.

Djokovic nu a mai concurat din 2019 la turneele ATP Masters de la Indian Wells şi Miami, două dintre cele mai importante turnee din calendarul ATP.

Niciun reprezentant al echipei lui Novak Djokovic nu a făcut comentarii privind retragerea numărului unu ATP.

Novak Djokovic ar fi fost marele favorit pentru câștigarea Indian Wells

Senatorii de Florida, Rick Scott şi Marco Rubio, au transmis vinerea trecută o scrisoare președintelui american Joe Biden, prin care au cerut să-i acorde derogarea.

Directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, Asociaţia de Tenis a Statelor Unite şi U.S. Open s-au numărat printre cei care sperau, de asemenea, ca Djokovici, care a câștigat 22 de turnee de Grand Slam, să fie lăsat să se înscrie.

Novak Djokovic ar fi fost marele favorit la câştigarea celui de-al şaselea său titlu de la Indian Wells, atunci când turneul va începe miercuri.

Djokovic a ratat ediția din 2022 a turneului Australian Open din cauză că nu e vaccinat anti COVID-19 şi nu a fost lăsat să intre în SUA pentru US Open. Sârbul a declarat că ar renunţa la Grand Slam-uri decât să facă vaccinul anti-COVID.

El a câştigat al 22-lea său titlu de campion la Australian Open în ianuarie, stabilind astfel un nou record,

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE