Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Noul concept strategic al NATO: țara văzută ca o amenințare la adresa securității internaționale. Nu e Rusia

Publicat de: Euronews

Casa Albă a anunțat că noul concept strategic al NATO reflectă preocupările legate de China, inclusiv practicile sale economice.

„În urmă cu mai puţin de un an, miniştrii apărării pentru prima dată în cadrul NATO au menţionat China în comunicat”, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al SUA.

„Aşadar, se bazează pe ceea ce cândva au fost discuţii şi deliberări cu aliaţii despre ameninţarea pe care o reprezintă China la adresa securităţii internaţionale, mult dincolo doar de regiunea indo-pacifică”, a spus Kirby, potrivit Agerpres.

Preşedintele Joe Biden pleacă sâmbătă pentru a se întâlni cu alţi lideri ai G7 la reuniunea din sudul Germaniei. Se va îndrepta apoi către Madrid pentru un summit la care se aşteaptă ca NATO să anunţe planurile de extindere a forţelor sale în Europa de Est, iar Washingtonul - măsuri pentru consolidarea securităţii europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE