Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noul AI Google: demonstrație de forță chiar în ziua în care Meta a anunțat că dă afară 10 mii de oameni

Google a prezentat, marți, capacitățile noul său AI generativ. Google Workspace vrea să revoluționeze procesele de muncă din companii.

Ce înseamnă AI generativ: partea a Inteligenței Artificiale care poate genera tot felul de date, inclusiv audio, cod, imagini, text, simulări, obiecte 3D, videoclipuri și așa mai departe. Se inspiră din datele existente, dar generează și rezultate noi și neașteptate, deschizând noi drumuri în lumea designului de produse, a artei și multe altele. O mare parte, datorită descoperirilor recente în domeniu, cum ar fi (Chat)GPT și Midjourney. (sursa: generativeai.net)

Într-un video de nici două minute, AI-ul Google acoperă o multitudine de sarcini primite de la utilizatorii umani ai Workspace. Începe prin a sintetiza în două, trei paragrafe convorbiri interminabile via e-mail, știe să scrie singur prezentări ori să le pună în slide-uri PowerPoint structurate de la o singură frază-cheie, selectată de user.

Este impresionant cum, cu ajutorul microfonului din computerul utilizatorului poate nota cele discutate într-o ședință video online ori cum poate, scrie de unul singur un mesaj de mulțumire pentru echipa care folosește spațiul comun de lucru.

Peste 3 miliarde de oameni beneficiază deja de funcțiile bazate pe inteligență artificială în Google Workspace - de la Smart Compose (Gmail) la rezumate generate automat în Google Docs, susține Thomas Kurian, CEO Google Cloud.  

"Acum, suntem încântați să facem pasul următor și să aducem unui set limitat de testeri de încredere un nou set de funcții care face procesul de scriere și mai ușor. În Gmail și Google Docs, puteți pur și simplu să introduceți un subiect despre care doriți să scrieți, iar o ciornă va fi generată instantaneu pentru dvs. Deci, dacă sunteți un manager care integrează un nou angajat, Workspace vă economisește timpul și efortul implicat în scrierea primului e-mail de bun venit. De acolo, puteți detalia sau abrevia mesajul sau puteți ajusta tonul pentru a fi mai jucăuș sau mai profesionist - totul în doar câteva clicuri." completează acesta.

Google a anunțat lansarea oficială a experiențelor pentru testeri în săptămânile următoare. Cel mai probabil, pe 29 martie.

sursa: blog.google

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE