Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noua trotinetă electrică ce se poate plia până la dimensiunea unei coli de hârtie. E-scooterul Arma va fi pus în vânzare în vara lui 2024

Imaginați-vă un e-scooter care este atât de compact încât încape fără efort într-un rucsac. Dacă vă grăbiți să mergeți la aeroport pentru a prinde zborul puteți ajunge cu acestaa, apoi îl puteți lua în bagajul de mână și să continuați să vă plimbați în alt oraș după ce ați aterizat.

Acestea sunt doar câteva dintre utilizările promise de ceea ce dezvoltatorii săi cred că este cel mai mic și mai ușor e-scooter din lume.

Atunci când este pliat, e-scooterul Arma are 210 mm lățime, 297 mm lungime și 96 mm înălțime. Asta înseamnă aproximativ 10 coli de hârtie A4 stivuite una peste alta. Și cântărește doar aproximativ 4,5 kg.

Este mic, dar puternic - greutatea maximă a unui utilizator este de aproximativ 100 kg.

"Cum am reușit să o facem atât de mică și totuși suficient de puternică pentru ca oamenii să o folosească? Exact aici intră în joc capacitățile noastre tehnologice, ale inginerilor japonezi. Este un produs de cristal creat de un grup de ingineri talentați", a declarat Masaki Shizumu, CEO și fondator al Arma, pentru Euronews Next.

Potrivit companiei, tranziția de la modul de transport la cel de plimbare are loc în doar câteva secunde, ceea ce îl face ideal pentru naveta.

Faptul că se poate deplasa de la o ușă la alta înseamnă că nu este nevoie să găsești un loc de parcare sau să te îngrijorezi de furt.

Transformarea mobilității

Shizumu spune că a visat întotdeauna să creeze "vehicule nemaiîntâlnite până acum".

"Sunt convins că este o formă de mobilitate care va juca un rol activ în toate tipurile de medii din întreaga lume. De exemplu, dacă te muți într-un loc mai îndepărtat de gară, poți reduce chiria sau poți locui într-un loc mai spațios. Cred că în acest fel va putea contribui la modernizarea stilului de viață", a declarat el pentru Euronews Next.

Un grup de ingineri din cadrul companiei a făcut posibilă această dimensiune compactă prin inventarea unui mecanism unic de pliere care utilizează mai multe balamale în locul sistemului convențional cu o singură balama. Acesta utilizează baterii înlocuibile care pot alimenta un motor de 250 de wați (W). Shimizu spune că bateria poate fi încărcată complet în două ore.

Cu o singură încărcare, acesta poate avea o autonomie de 11-14 km și o viteză maximă de 24 km/h.

Echipa sa a lansat Arma pe Kickstarter în noiembrie 2023 și de atunci a strâns aproape 76.000 de dolari (69.000 de euro).

E-scooter-ul Arma este încă în curs de dezvoltare și este programat să fie lansat pe piața de consum în vara anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE