Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Norvegianca Silje Opseth, record mondial la sărituri cu schiurile. În cursa de probă, când a căzut cu fața de pământ, performanța a fost și mai mare

Silje Opseth a stabilit un record mondial la sărituri cu schiurile, pe trambulina de la Monsterbakken, din Vikersund. Ea a zburat 230,5 metri, conform publicației NRK.

Norvegianca în vârstă de 24 de ani sărise chiar și 236 de metri în cursa de probă - cu 10,5 metri mai mult decât recordul mondial stabilit de slovena Ema Klinec - dar a căzut la aterizare și a suferit răni deschise la față. Dar asta nu a împiedicat-o pe Opseth, puțin timp distanță, să stabilească un record mondial, trecord care era deținut, până acum, de Klinec, cu 226 de metri, peerformanță stabilită în același loc, în urmă cu un an.

Norvegianca Silje Opseth, record mondial la sărituri cu schiurile

"A fost roller-coaster-ul vieții mele. Se poate spune, cu siguranță, asta", a precizat antrenorul ei, Christian Meyer, printre lacrimi.

Însă în ciuda recordului, Silje Opseth nu a câștigat Cupa Mondială, titlu care i-a revenit conaționalei sale, Eirin Maria Kvandal, care a avut un punctal total mai bun. Ea a zburat 202 metri, respectiv 212 metri.

Înainte de această săritură, Silje Opseth avea cel mai bun rezultat personal de 215,5 metri.

La începutul lunii februarie, norvegianca Silje Opseth a câştigat și concursul de pe trambulina mare de la Willingen (Germania), în cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, în care românca Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 30.

Silje Opseth a debutat pe plan internațional în decembrie 2014, când nu avea nici 14 ani. Într-o competiție cu staruri precum Sarah Hendrickson, Anette Sagen sau Maren Lundby, ea a terminat pe locul 43.

Prima victorie într-o etapă de Cupă Mondială a avut loc în Holmenkollen, în 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE