Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nor de praf saharian, deasupra României. Ce spun meteorologii

Meteorologii de la ANM anunță că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge la noi în țară, începând cu ziua de marți. Praful va putea fi observat în perioadele în care va ploua.

”În perioada 16 aprilie ora 12 – 18 aprilie ora 00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marți (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua. În noaptea de miercuri spre joi masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina”, transmite ANM.

Cod galben de ploi, în mare parte a țării

De asemenea, în perioada 16 aprilie – 17 aprilie, în Banat, sudul Crișanei, Transilvania și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55-70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE