Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noile vaccinuri împotriva COVID-19, eficiente și împotriva tulpinii omicron

Două vaccinuri împotriva coronavirusului, modificate pentru a combate tulpina omicron, au fost aprobate pentru folosire în Uniunea Europeană. Agenția Europeană pentru Medicamente recomandă folosirea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech și Moderna.

La ora actuală, opt din zece cazuri de îmbolnăvire au drept cauză varianta omicron. Germania va începe de săptămâna viitoare folosirea noilor vaccinuri.

SUA a autorizat noile vaccinuri

Decizia europeană vine la scurt timp după ce, în Statele Unite, autoritățile au autorizat prima actualizare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Noua rețetă a vaccinului conține jumătate din cea originală, iar jumătate este adaptată să lupte împotriva formelor mutante ale virusului.

Noua variantă de vaccin are ca scop creșterea protecției împotriva mai multor variante de COVID-19.

Rapelurile actualizate, doar pentru persoanele cu vaccinuri primare

Rapelurile actualizate sunt destinate doar persoanelor care au făcut deja vaccinurile primare, cu variantele originale, potrivit AP.

Dozele realizate de Pfizer și de partenerul său BioNTech sunt pentru orice persoană cu vârsta de 12 ani și mai mult, în timp ce vaccinurile actualizate de Moderna sunt pentru adulți - dacă au trecut cel puțin două luni de la ultima vaccinare primară sau de la ultimul rapel. Acestea nu trebuie folosite pentru vaccinările inițiale.

La nivel global, cazurile de coronavirus și decesele au scăzut de săptămâni întregi. Autoritățile medicale se așteaptă însă la un val de spitalizări și decese odată cu debutul iernii în emisfera nordică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE