Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi alerte cu bombă pe aeroporturile din Franța, dar și în Elveția și Anglia

Pe 19 octombrie, 14 aeroporturi din Franța au primit prin mail alerte cu bombă. Între timp, au apărut alte amenințări, iar aeroportul Bergerac Dordogne Périgord a fost cel vizat, conform portarului airlive.net. De asemenea, un avion a avut probleme tehnice. Persoanele au fost evacuate de urgență și au ieșit afară din clădire, chiar dacă ploua.

A fost transmis și un mesaj scurt, la boxe: "Vă rugăm, nu încercați să intrați în aeroport. Veți fi informați prin aceste canale despre desfășurarea evenimentelor".

Amenințări cu bombă pe aeroporturi din Franța, Elveția și Anglia

Cu puțin timp în urmă, a fost alertă cu bombă și în Elveția, pe aerportul Mulhouse, de lângă Basel, zonă vorbitoare de limbă franceză. Persoanele au fost evacuate și zborurile au fost suspendate.

Este a patra amenințare cu bombă din Elveția în decurs de șapte zile și toate s-au dovedit false. Însă potrivit ministrului francez al Transporturilor, Clement Beaune, "aproape toate aceste amenințări au fost trimise de pe o adresă de mail din Elveția. De miercuri, este folosită aproape mereu de aceeași adresă de mail, localizată în afara Uniunii Europene, în Elveția".

Franța și-a ridicat la cel mai înalt nivel alerta teroristă, după ceea ce s-a întâmplat pe 13 noiembrie. Atunci, un tânăr de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor, în fața unui liceu. El a pretins că e membru al Statului Islamic și a strigat Allahu Akhbar la momentul crimei.

A fost o amenințare cu bombă și într-un avion Emirates, care venea din Dubai, pe aeroportul din Manchester, din Anglia, conform publicației Independent. În mailul primit se preciza că există un pachet care conține o bombă. Aeroportul a fost închis temporar, iar trei curse au fost deviate temporar pe alte aerporturi.

"Aeronava a aterizat pe aeroportul din Manchester și a fost reținută pentru mai multe cercetări", a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Manchester.

Această închidere a ținut 34 de minute, iar pasagerii au fost coborâți din aeronavă după ce s-au făcut verificări. Din cauza incidentului, zborul de întoarcere către Dubai, EK20, a avut o întârziere de două ore și jumătate, iar unii dintre cei 500 de pasageri au ratat legăturile.

Aeroportul din Manchester este unul dintre cele trei cele mai aglomerate aeroporturi din Anglia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE