Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan, investiții în Capitală: Semafoare inteligente, autobuze electrice și tramvaie din bani europeni

Publicat de: Andreea Smerea

Primarul Bucureștiului Nicușor Dan a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, la PMB, noile investiții structurale în Capitală. Printre acestea se numără contractul pentru 100 de tramvaie, construite la Arad, care vor fi puse în funcțiune pe linia 41.

Totodată, primăria mai are în lucru proiectul trenului metropolitan, via Gara de Nord, Gara de Vest și Obor.

Administrația Fondului de Mediu va finanța 100 de troleibuze.

De asemenea, tramvaie sunt o prioritate pentru administrația Capitalei. Primarul Nicușor Dan a spus că necesarul de finanțare pentru tramvaie este foarte mare.

"Avem nevoie de cel puțin 300, vin 100 de la Astra. Achiziția altor 200 e imposibilă în acest moment, nu am găsit o sursă de finanțare acum", a adăugat acesta.

De asemenea, 100 de autobuze electrice vor fi achiziționate cu bani europeni.

Magistrala 5 a metroului, prelungită până în Pantelimon

În ceea ce privește linia de metrou M5, dincolo de Drumul Taberei-Eroilor, va mai exista o prelungire suplimentară, până în Pantelimon. Primăria a emis certificatul de urbanism pentru foraje și studiile care stau la baza proiectului.

Pentru Prelungirea Ghencea, Primăria Bucureștiului lucrează cu trustul de clădiri metropolitane, iar în vara aceasta se vor termina lucrările până la Râul Doamnei. "Mai durează cam o lună până vom termina documentațiile pentru 400 de imobile ce trebuie expropriate", a adăugat Nicușor Dan.

Proiectului Străzi Deschise – idee preluată din societatea civilă – i se vor face reglaje din mers, a mai spus primarul. "E bine că oferim niște puncte de atracții, poate unele prea zgomotoase. E necesar un echilibru, vom remedia din mers".

Discuții cu familia Costanda

În ceea ce privește datoriile către familia Costanda, Nicușor Dan a precizat că a purtat 2-3 discuții cu membrii familiei săptămâna trecută și una dintre posibilități, pentru a stinge datoria, este darea în plată a unor terenuri pe care Consiliul General le deține în proprietate privată. “Facem evaluarea acestor terenuri, zilele viitoare vom relua discuțiile”, a conchis Nicușor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE