Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Trenul Metropolitan Bucureşti”, mai aproape de realitate. Nicușor Dan anunță un studiu de fezabilitate pentru zece stații

Nicușor Dan spune că va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece staţii ale trenului metropolitan în Bucureşti.

Este vorba de traseele Gara de Vest – Gara de Nord, Gara de Nord – Gara Obor şi Gara de Vest – Gara Obor.

„Încă un pas pentru proiectul trenului metropolitan! Vom realiza un studiu de fezabilitate pentru amplasarea a zece stații, în București, în baza protocolului semnat cu CFR și aprobat astăzi în ședința Consiliului General.

Protocolul face referire la prima etapă din proiect, respectiv dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord. Stațiile de oprire vor fi amplasate pe traseele Gara de Vest - Gara de Nord, Gara de Nord - Gara Obor și Gara de Vest - Gara Obor. Acestea vor fi peroane, nu gări propriu-zise, iar realizarea fiecărei stații de oprire va costa între 200.000 şi 500.000 de euro.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public a realizat deja un studiu de prefezabilitate referitor la întreaga reţea CFR din Ilfov, dar acest document nu include şi o serie de calcule economice.La jumătatea anului 2024, CFR va şti care este planul de investiţii pentru modernizarea liniilor.”, a scris, joi, pe contul de Facebook, Nicuşor Dan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE