Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan anunță cea mai mare licitație realizată vreodată de Primăria Capitalei. Pe ce vrea să cheltuie 500 de milioane de euro

Primăria Capitalei a anunțat lansarea licitației prin care va reabilita 50 de kilometri de infrastructură de tramvai. Primarul general Nicușor Dan spune că investiția se ridică la 500 de milioane de euro și este „cea mai mare achiziție publică realizată vreodată” de municipalitate.

Edilul Capitalei spune că peste 50% din suma investită va fi acoperită din fonduri europene nerambursabile.

„Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai. Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăriei Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Primarul general a invitat companiile româneşti şi internaţionale să se înscrie la această licitație. „Întrucât este o licitație importantă la care ne dorim să avem cât mai mulți participanți, am transmis informația către camerele de comerţ și către ataşaţii comerciali ai ambasadelor”, a precizat Nicușor Dan.

„În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, a mai precizat primarul general.

Ce linii de tramvai vor fi reabilitate cu 500 de milioane de euro

Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău, etc.

Nicușor Dan a mai precizat că Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri, iar ”prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE