Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv. Măsura, înlocuită cu controlul judicar

Publicat de: Mirabela Vasile

Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv. Curtea de Apel a decis înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar.

Totodată, în cazul Elenei Matache a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

 Fostul senator PSD fusese acuzat de dare de mită și trafic de influență într-un dosar în care ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu.

De ce fusese acuzat fostul social-democrat

În referatul de propunere de arestare preventivă, procurorii DNA susțineau că Bădălău „și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României”.

”De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”, au precizat procurorii.

Bădălău a fost revocat din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, la scurtă vreme după ce a fost încarcerat.

La finalul anului 2022, cererea sa de contestație fusese respinsă de Curtea de Apel București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE