Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Principesa Sofia, prezenţi la recepţia organizată cu ocazia încoronării regelui Charles

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, dar şi Principesa Sofia, în calitate de reprezentant al familiei regale, au participat joi seara la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, cu prilejul recentei încoronări a Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.

La recepţia desfăşurată la Arenele BNR, în formatul unei "garden party", au fost invitate peste 2.000 de persoane, iar printre participanţi s-au numărat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dar şi jurnalistul britanic Charlie Ottley.

Imnul României şi cel al Marii Britanii au fost intonate de Orchestra Ministerului Apărării Naţionale. După discursul rostit în debutul recepţiei, ambasadorul britanic Andrew Noble a ţinut un toast în cinstea Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, precum şi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a poporului român. Totodată, ambasadorul a făcut referire la faptul că în toamnă va părăsi România şi a menţionat că succesorul sau învaţă deja limba română de câteva luni. De altfel, diplomatul britanic şi-a rostit jumătate din discurs în limba engleză, iar jumătate în limba română.

"În toamnă voi părăsi România, la aproape 40 de ani de la prima mea venire aici şi peste 5 de când m-am întors, în 2018. (...) La finalul lunii august, voi fi locuit în Bucureşti timp de 8 ani, de două ori mai mult decât am locuit în Londra. Însă părăsesc o ţară complet diferită faţă de cea pe care am părăsit-o în 1986. În doar 27 de ani, începând din 1996, România a înregistrat un progres extraordinar", a spus acesta, potrivit Agerpres.

Ambasadorul Andrew Noble şi Principesa Sofia au tăiat împreună tortul, pe care au fost reprezentate steagul Marii Britanii, precum şi logoul încoronării Regelui Charles.

Invitaţii au putut admira o expoziţie cu fotografii din vizitele pe care Regele Charles le-a făcut în România de-a lungul anilor, dar şi cu fotografii de la încoronarea care a avut loc pe 6 mai, la Westminster Abbey.

Nu a lipsit nici muzica. Trupa Jukebox a interpretat piese din repertoriul trupelor Queen, The Beatles, Bee Gees, The Rolling Stones, Eurythmics, Dire Straits, Depeche Mode şi Coldplay, dar şi al soliştilor Robbie Williams, Ed Sheeran sau Eric Clapton.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE