SPECIAL: Un an de Euronews în România. Poveștile care ne inspiră

Nicolae Ciucă le cere miniștrilor să mențină prioritare țintele și jaloanele PNRR în perioada următoare

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniştrilor să menţină în continuare în lista de priorităţi ţintele şi jaloanele din PNRR pe care România le are de îndeplinit în perioada imediat următoare.

"Să aveţi în vedere ca în perioada imediat următoare să nu pierdem din lista de priorităţi ţintele şi jaloanele din PNRR. Mai avem o lună, pentru că, aşa cum am spus la finele lunii iunie, în acest trimestru închidem jaloanele la jumătatea lunii septembrie. În ultimele două şedinţe de guvern nu vom aproba, eu nu voi aproba niciun fel de jalon sau ţintă. Ca atare, vă rog să reţineţi acest aspect", a declarat, joi, Nicolae Ciucă.

De asemenea, el le-a transmis miniştrilor că trebuie să continue să lucreze la implementarea primelor elemente din foaia de parcurs pentru Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

"Ştim cu toţii că în luna septembrie urmează să primim vizita unei delegaţii de la nivelul conducerii OCDE şi, totodată, noi trebuie să livrăm memorandumul prin care ne angajăm în implementarea tuturor măsurilor prevăzute în foaia de parcurs. Sunt activităţi care angajează un efort susţinut la nivelul fiecărui minister, la nivelul fiecărei instituţii guvernamentale. Ca atare, fiecare ministru rog să asigure ca planificarea acestor activităţi să fie una cât se poate de coerentă şi coordonată cu celelalte ministere, pentru că aici nu discutăm de responsabilităţi şi acţiuni unilaterale, ci există un ansamblu de măsuri şi responsabilităţi coordonate pentru fiecare proiect în parte", a subliniat Ciucă.

Distribuie

Taguri