Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă constată cum acționează autoritățile după cutremur. „Avem un entuziasm, abordări de tip reactiv”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că autoritățile din România au avut de-a lungul timpului „abordări de tip reactiv” în cazul unor evenimente, precum cutremurele produse luni și marți, amintind că există doar o „reacție de moment” și „acel entuziasm că avem impresia că a doua zi începe să se întâmple ceva și că se rezolvă”.

Șeful Executivului a amintit că va prelua coordonarea unui comitet interministerial responsabil cu gestionarea acțiunilor în cazul producerii unor cutremure.

„Până în momentul de față, avem o reacție de moment. De fiecare dată avem această reacție și acel entuziasm că avem impresia că a doua zi începe să se întâmple ceva și că se rezolvă

De-a lungul timpului a fost doar reacția de moment, fără a fi dusă la bun sfârșit”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a amintit că a readus în discuție acest aspect la ședința de Guvern de săptămâna trecută.

„Până în acest moment nu am putut să constatăm decât abordări de tip reactiv, nefiind transpuse în practică.

După o săptămână de la analiza respectivă, am stabilit că este obligatoriu să coordoneze de la nivelul Guvernului activitatea acestor instituții (...)”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă anunță controale pentru firmele din domeniul construcțiilor

De asemenea, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre cum vor fi controlate firmele de construcție, vizate de anchete în Turcia, după ce clădirile pe care l-au ridicat s-au prăbușit în urma cutremurului puternic ce a zguduit Turcia și Siria.

„Va trebui să verificăm dincolo de nereguli (...) oricum firmele respective au fost introduse în lista de sancțiuni și supuse prevederilor legale din Turcia.

Trebuie să ne intereseze dacă au construit în România și unde au construit în România, să vedem care este starea clădirilor respective”, a concluzionat premierul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE