Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nepalul interzice aplicația TikTok pentru că tulbură "armonia socială" a țării

Guvernul nepalez a decis luni să interzică aplicația de socializare TikTok, afirmând că aceasta perturbă "armonia socială" din țară. Anunțul a fost făcut în urma unei ședințe de guvern. Ministrul de Externe al țării, Narayan Prakash Saud, a declarat că aplicația va fi interzisă imediat.

"Guvernul a decis să interzică TikTok, deoarece era necesar să reglementeze utilizarea platformei de socializare care perturba armonia socială, bunăvoința și fluxul de materiale indecente", a declarat Saud.

Controale în mai multe țări

El a spus că, pentru a responsabiliza platformele de social media, guvernul a cerut companiilor să se înregistreze și să deschidă un birou de legătură în Nepal, să plătească taxe și să respecte legile și reglementările țării, potrivit Euronews Next.

Nu a fost clar ce a declanșat interdicția sau dacă TikTok a refuzat să se conformeze solicitărilor Nepalului. Compania nu a răspuns imediat la un e-mail prin care se solicitau comentarii.

TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, s-a confruntat cu controale în mai multe țări din cauza îngrijorărilor că Beijingul ar putea folosi aplicația pentru a colecta date despre utilizatori sau pentru a-și promova interesele.

Țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Noua Zeelandă au interzis aplicația pe telefoanele guvernamentale, în pofida faptului că TikTok a negat în mod repetat că a partajat vreodată date cu guvernul chinez și că nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE