Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Navă militară scufundată în Thailanda. A doua zi de căutări pentru cei 31 de marinari daţi dispăruţi

Cel puţin 31 de persoane au fost date dispărute după ce o navă militară s-a scufundat în noaptea de duminică spre luni în golful Thailandei, în largul districtului Bang Saphan (sud), a anunţat luni un purtător de cuvânt al marinei regale, informează Agerpres.

"Continuăm să căutăm 31" din cei 106 de membri ai echipajului HTMS Sukhothai, a declarat amiralul Pogkrong Montradpalin.

În urma "mareei puternice", sistemul electric al corvetei de patrulare a fost avariat, ceea ce a dus la oprirea maşinilor ce asigurau funcţionarea navei, a explicat el.

20/12/2022 , 08:00

A doua zi de căutări pentru cei 31 de marinari daţi dispăruţi

O vastă operaţiune de salvare continuă marţi în Golful Thailandei, în căutarea celor peste 30 de marinari dispăruţi după scufundarea unei nave militare, cu speranţa că vestele de salvare le-au salvat viaţa după două nopţi în derivă, scrie AFP, citată de Agerpres.

Nava a fost înghițită de apă pe jumătate

Echipajul "a pierdut controlul navei, care s-a scufundat la scurt timp după miezul nopţii (17:00 GMT), la circa 20 de mile nautice (37 de kilometri) de coastă, la nivelul districtului Bang Saphan, în provincia Prachuap Khiri Khan (sud).

Imagini ale marinei regale arată cum nava, înclinată complet într-o parte, a fost înghiţită pe jumătate de apă.

Circa 75 de membri ai echipajului au fost salvaţi cu două elicoptere militare, două fregate şi o navă-amfibie desfăşurate la faţa locului, potrivit unui comunicat al marinei.

Misiunea de salvare, care a început la orele şapte dimineaţa (00:00 GMT), continuă.

Circa 11 persoane au fost spitalizate la Bang Saphan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE