Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Natalia Intotero, despre recunoașterea familiei formate de persoane de același sex după decizia CEDO: Ar trebui modificate Constituția și Codul Civil

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a explicat, în direct la Euronews România, că ar trebui modifică Constituția și Codul Civil, după ce țara noastră a fost condamnată la CEDO pentru a recunoaște familiile formate din persoane de același sex. Social-democrata a mai precizat că instituția pe care o conduce vrea să implementeze Legea familiei, iar, din punctul ei de vedere, ”familia înseamnă acele persoane care își doresc și sunt susținute să aibă copii”.

Invitată în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Natalia Intotero a vorbit despre ”legea familiei”, un demers prin care vrea să fie ”susținută familia” și să fie încurajată ”creșterea natalității” în țara noastră.

”Avem această dorință de a avea un cadru legislativ care să cuprindă toate aspectele legate de familie. Pe parte de definiție și constituire, preluăm toate aspectele de la ministere. De exemplu: Codul civil, legislația din domeniul sănătății, de la Ministerul Educației, toate drepturile create pentru copii și obligația părinților de a-i trimite la școală. Și dacă nu l-ai trimis la școală, ce sancțiuni poți să ai? Pentru că educația este soluția până la urmă.

E foarte important să le găsești într-un singur document și în egală măsură acesta să fie dezvoltat prin mai multe prevederi prin intermediul cărora să fie susținută familia, să încurajăm creșterea natalității”, a afirmat ministrul Familiei.

Natalia Intotero: ”Nu mă simt împlinită”

Întrebată dacă, în lege, familia va fi definită drept o uniune între un bărbat și o femeie, Natalia Intotero a afirmat că acest lucru nu ține în mod direct de atribuțiile Ministerului Familiei.

”O astfel de schimbare necesită procese de modificare a altor legi, a Constituției. Nu este de puterea noastră, a Ministerului. (...)

Pentru mine, familia înseamnă acele persoane care își doresc și sunt susținute să aibă copii. E foarte important în viață să sădești un pom, să reușești să îți construiești o casă și să ai copii. Atunci te simți un om împlinit. Din păcate, eu nu am îndeplinit aceste condiții și nu mă simt împlinită”, a afirmat Natalia Intotero.

Cât despre posibilitatea ca două persoane de același sex să formeze o familie, Intotero a punctat că ”nu poate să țină de noi acest demers. Nu ține de noi să facem această schimbare.

Ce măsuri ar trebui să ia România după ce a fost condamnată la CEDO pentru a recunoaște familia formată de persoane de același sex

De asemenea, Natalia Intotero a fost întrebată și ce măsuri ar trebui să ia aplice România ca urmare a condamnării la CEDO pentru a recunoaște familiile formate din persoane de același sex.

Și pentru aceasta ce ar trebui făcut? (...) Cum? Prin modificarea Constituției și apoi a Codului Civil. Sunt demersuri care depășesc această inițiativă legislativă pe care noi încercăm să o implementăm (legea familiei, n.red)”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE