Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Motivul pentru care Guvernul nu poate mări pensiile cu 25%. Purtătorul de cuvânt PNL: „Ne trebuie acest reper ca să nu vindem iluzii oamenilor”

Publicat de: Mirabela Vasile

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat pentru Euronews că pensiile nu pot crește cu 25%. Liberalul a declarat că o creștere a veniturilor pensionarilor trebuie să fie în concordanță cu rata inflației.

Astfel, creșterea va fi de doar 15 procente , raportându-se la rata inflației care este ed 15,9%.

„Pensiile nu se vor majora cu 25% pentru că creșterea pensiilor în România trebuie să fie în directă relație cu rata inflației.

E o creșteră pe care noi o condiserăm în acest moment sustenabilă. O creștere care acoperă minusul creat din cauza creșterii inflației și credem noi că ar trebui să avem acest reper, pentru a nu vinde iluzii oamenilor.

Acesta e motivul pentru care Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă s-au pronunțat în legătură cu 15%, rata inflației cred că e un 15,9, sper să nu greșesc. Eu am exprimat poziția PNL și a președintelui PNL Nicolae Ciucă.”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Liberalul a discutat și despre învestirea lui Angel Tîlvar la ministerul Apărării.

„E bine că se închide această perioadă de incertitudine, de interimat, pe care o aveam cu toții pentru această titulatură la ministerul Apărării.

Subliniez faptul că această conducere a ministerului poartă o importantă componentă civilă, nu trebuie să ai neapărat experiență ca militar ca să conduci acest minister. Alături de acest ministru există un șef de stat major care coordonează toată activitatea forțelor românești.

Competențe are domnul Tâlvăr, pentru că dimensiunea parlamentară a NATO nu e lipsită de importanță.”, a declarat Ionuț Stroe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE