Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moțiunea simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, respinsă în Camera Deputaților

Camera Deputaţilor a respins, azi, moţiunea simplă depusă de USR săptămâna trecută împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

S-au înregistrat 60 voturi pentru moţiune, 186 contra şi două abţineri. 

Moţiunea simplă, intitulată „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor" şi semnată de 52 de deputaţi Uniunea Salvați România, a fost dezbătută ieri în ședința Camerei Deputaţilor. 

Potrivit USR, ministrul Cîmpeanu este „ministrul anti-România educată”, a cărui activitate în funcția de ministru a Educației este singura responsabilă pentru „dezastrul” în care se „afundă” învățământul din România. Moțiunea împotriva acestuia vine și în contextul sfârșitul anului școlar.

„Sfârşitul de an şcolar este, pentru toţi cei implicaţi în învăţământ, momentul în care tragem linie în catalog. A venit clipa unui bilanţ serios pentru au sector care are acelaşi om la cârmă începând din decembrie 2020. Ministerul Educaţiei a fost condus neperturbat de Sorin Mihai Cîmpeanu. De aceea, domnia sa este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învăţământul din România. Nimic nu ne poate şterge din minte momentul în care, cu o indiferenţă asumată, Sorin Cîmpeanu declara public că învăţământul românesc a ajuns la 'un minim istoric'", se arăta în moţiunea simplă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE