Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

LIVE cu traseul lui Moș Crăciun, care a pornit la drum: Se estimează că Moșul parcurge 510 milioane de kilometri

Moș Crăciun și-a încărcat sania cu daruri și a pornit la drum. Traseul lui va fi urmărit de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială. 1.500 de voluntari sunt pregătiți să răspundă la telefon copiilor curioși care vor să afle când le vor fi puse darurile sub brad. Potrivit NORAD, Moş Crăciun călătoreşte mai rapid decât viteza sunetului, și livrează câteva sute de milioane de cadouri pe oră.

Moș Crăciun a pornit din Laponia și va începe să împartă cadouri în Ajun. El a fost petrecut de o mulțime de copii.

Traseul lui Moș Crăciun poate fi văzut LIVE AICI.

Traseul lui Moș Crăciun

Se estimează că Moș Crăciun va parcurge 510 milioane de kilometri cu o viteză de aproape 300 de kilometri pe secundă. Călătoria poate fi urmărită online.

David Nahom, comandant al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite: „Pe site-ul noradsanta.org este foarte interesant, poți să identifici locul în care trăiești și poți urmări când vine Moș Crăciun. Noi nu știm care e traseul Moșului, îl urmărim în timp real. Idetificăm locul în care se află sania Moșului cu ajutorul sistemelor noastre de supraveghere”.

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun este Kiribati, un stat de 32 de insuliţe din sudul Pacificului. Apoi, cadourile ajung la copii din Noua Zeelandă, Australia și Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, și încheie traseul în Canada, Statele Unite ale Americii, Mexic şi America de Sud.

Traseul Moșului este urmărit de sateliții NORAD din 1995. Tradiția a apărut după ce un copil a sunat din greșeală la un comandament militar din Colorado, și a cerut să vorbească cu Moș Crăciun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE