Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Monica Anisie, la microfon în plenul Senatului: ”Aceste legi este despre viitor”. Fostul ministru s-a corectat ulterior

Monica Anisiei, fost ministru al Educației, a făcut un dezacord gramatical în momentul în care vorbea de la tribuna Senatului despre importanța Legilor Educației. Anisie, de profesie profesor, a afirmat că ”aceste legi este despre viitor”.

”Este cel mai amplu demers de reașezare a sistemului educațional românesc din ultimii 12 ani și probabil cel care va schimba mentalități, care va adapta educația la realitățile actuale.

Aceste legi este despre viitor, despre un viitor mai bun pe care cu toții ni-l dorim”, a afirmat Monica Anisie, fost ministru al Educației.

În prezent, Monica Anisie este senator PNL și președinte al Comisiei pentru Învățământ din Senatul României. Ea a luat cuvântul în prezența ministrului Educației, Ligia Deca, în ziua în care Senatul, ca for decizional, votează proiectele Legilor Învățământului preuniversitar și învățământului superior.

Ulterior, Monica Anisie și-a prezentat scuze pentru gafă.

”Îmi cer scuze că am spus greșit la un moment dat atunci când m-am exprimat. Legile Educației sunt despre viitor”, a precizat ea.

În august 2020, pe când conducea Ministerul Educației, Monica Anisie a afirmat în timpul unui interviu că băncile din școli vor fi dotate cu ”pepsiglas”, în încercarea de a face referire la panourile de plexiglas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE