Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Campionul olimpic Mo Farah a dezvăluit că a ajuns în Marea Britanie sub o falsă identitate: „Nu sunt cel pe care îl credeţi”

Atletul Mo Farah, cvadruplu campion olimpic în probele de 5.000 şi 10.000 m, a dezvăluit într-un documentar BBC că a ajuns ilegal în Marea Britanie, sub o falsă identitate, relatează Agerpres.

„Adevărul este că eu nu sunt cel pe care îl credeţi. Majoritatea oamenilor mă cunosc sub numele de Mo Farah, dar nu este realitatea. Am fost separat de mama mea şi am fost adus în Marea Britanie ilegal, sub numele unui alt copil, Mohamed Farah”, a dezvăluit Mo Farah, în documentarul realizat de BBC.

Atletul britanic a mărturisit că numele său real este Hussein Abdi Kahin și că a primit numele de Mohamed Farah de la o femeie care l-a adus în Marea Britanie din Djibouti, ţară din Africa orientală, la vârsta de nouă ani.

„Adevărata poveste este că eu sunt născut în Somaliland, în nordul Somaliei, sub numele Hussein Abdi Kahin. În ciuda a ceea ce am spus în trecut, părinţii mei nu au trăit niciodată în Marea Britanie”, a mai spus Farah.

Cine este Mo Farah

În vârstă de 39 de ani, Mo Farah este primul atlet care a câştigat patru medalii olimpice de aur. Este un alergător de distanță specializat în probele de 5.000 și 10.000 de metri. Are în palmares patru medalii de aur olimpice în probele de 5.000 și 10.000 de metri, cucerite la Jocurile Olimpice din Londa (2012) și de la Rio de Janeiro (2016).

Britanicul este și multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Campionatele Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE