Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat câștigătorul licitației pentru tronsonul 2 al autostrăzii A13

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru tronsonul 2 al autostrăzii A13, pe porțiunea dintre Sibiu și Făgăraș. Este același constructor turc Makyol, care a câștigat și execuția tronsoanelor 1, 3 și 4. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut anunțul.

Turcii de la Makyol au câștigat licitația pentru tronsonul 2 al A13

"Încă un pas important pentru construcţia Autostrăzii Sibiu- Făgăraş, parte a A13! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 al autostrăzii Sibiu- Făgăraş. Acelaşi antreprenor turc, care a câştigat contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1, 3 şi 4, a fost desemnat astăzi să construiască cei 19,92 km dintre Avrig-Mârşa şi Arpaşu de Jos. Constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Valoarea ofertată a contractului (finanţat din Programul Transport) este de 1,54 miliarde de lei (fără TVA). Semnarea contractului va fi posibilă, după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii.

În prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, astfel:

– Tronsonul 3 (17,61 km) Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)

– Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km)", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Makyol, al trelea constructor de autostrăzi din România

Câștigătorul licitației are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Pe Lotul 2 Avrig – Mârșa – Arpașu de Jos vor fi construite 21 de poduri și 4 viaducte.

Termenul de proiectare este de 12 luni, iar cel de execuție de 36 de luni, după cum a precizat directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Ca și număr de kilometri, Makyol este al treilea constructor cu contracte pe teritoriul României, după UMB și WeBuild.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE