Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul rus al Apărării cere mai multe rachete cu rază mai mare de acțiune

Armata rusă are nevoie de mai multe rachete, iar oficialii de la Moscova pun presiune ca întreprinderile militare să construiască astfel de rachete, dar să le mărească raza de acțiune.

Rusia are nevoie de rachete cu rază mai mare de acțiune

Aflat într-o vizită la o fabrică de rachete, ministrul rus al Apărării, Seghei Șoigu, le-a cerut managerilor să crească urgent producția. Șoigu a fost vizibil nemulțumit atunci când a fost informat despre producerea unei rachete cu o rază de 250 de kilometri și a cerut o distanță de lovire mai mare.

În prezent, armata rusă efectuează zilnic raiduri aeriene și atacuri cu rachete pe frontul din Ucraina, dar și asupra localităților din sud-estul țării invadate.

Serghei Șoigu, ministrul Apărării: "Raza de acțiune este de 250 de kilometri. Despre cei 250 de kilometri vreau să vorbesc. Noi, în general, în prezent, avem nevoie de o rază de acțiune de 300 de kilometri, din ceea ce vedem astăzi... Distanța trebuie mărită. Acum trebuie să facem în așa fel încât să avem destule rachete de acestea. În fiecare zi avem consum, în fiecare zi avem lovituri."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE