Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Mediului a anunțat campania națională de împădurire prin PNRR. Cât pot primi românii care plantează păduri

Ministrul Mediului a anunțat lansarea campaniei naționale de împădurire prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Programul are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 de hectare de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice.

„Am deschis platforma informatică, unde toți deținătorii de teren pot depune cereri de finanțare pentru împădurire: https://impaduriripnrr.mmap.ro/#/login.

Alături de premierul Nicolae Ciucă am lansat astăzi cea mai mare campanie de împădurire din ultimii ani.

Astfel proprietarii – persoane fizice, întreprinderi, administrații locale, composesorate, NGO-uri – de suprafețe pretabile pentru împădurire pot solicita sprijin din aceste fonduri. Este important faptul că, pe lângă sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor păduri vor primi o alocație anuală în valoare de 456 euro pe ha timp de 20 de ani.

Pădurea este una dintre cele mai importante arme ale noastre în lupta împotriva schimbărilor climatice. De aceea, în mandatul meu de ministru pădurea are prioritate: nu numai că protejăm pădurile, dar dimensiunea suprafețelor împădurite din România nu a scăzut cu nici un metru pătrat în ultimii doi ani, iar acum lansăm un program de sprijin pentru plantarea a 57 de mii de hectare de pădure nouă din fondul de redresare și reziliență.”, a declarat Tanczos Barna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE