Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul de Interne, detalii despre noua arenă pe care va juca Dinamo: „Un stadion ultramodern de fotbal”

Noua arenă pe care va juca Dinamo București va fi „un stadion ultramodern de fotbal”, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode, după întâlnirea cu reprezentanți ai CS Dinamo, ai Companiei Naționale de Investiții și ai companiei de proiectare.

Discuția a vizat analiza stadiului proiectului construcției noii arene multifuncționale din Complexul Sportiv Dinamo, care va avea ca piesă centrală stadionul.

„S-au stabilit câteva detalii importante, precum facilitățile din cadrul arenei și căile de acces, în conformitate cu cerințele forurilor internaționale de fotbal.

Ca elemente de noutate, stadionul va avea două inele și va fi înconjurat de o platformă pentru distribuția fluxurilor de spectatori, situată la cota străzilor adiacente. Va fi cu siguranță un proiect emblematic pentru MAI si pentru sportul românesc”, a scris ministrul Lucian Bode, într-o postare pe Facebook.

Când va fi gata noul stadion al lui Dinamo

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a declarat în luna noiembrie a anului trecut că, cel mai probabil, noul stadion al echipei bucureștene va fi gata în anul 2025.

Printre dotările noii arene se numără:

  • circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;
  • locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru insoţitorii acestora;
  • sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE