Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul britanic al Apărării: Kremlinul ar putea să nu mai finanţeze Wagner

Ministerul britanic al Apărării e de părere că sunt șanse reale ca Rusia să nu mai finanţeze activităţile grupului de mercenari Wagner, relatează duminică Reuters şi EFE.

Ministerul britanic a consemnat duminică într-un buletin informativ că statul rus a luat măsuri împotriva unora dintre interesele de afaceri ale şefului Wagner, Evgheni Prigojin, după rebeliunea eşuată din iunie a grupului împotriva conducerii militare ruse.

"Dacă statul rus nu mai plăteşte Wagner, al doilea cel mai plauzibil finanţator sunt autorităţile belaruse", notează ministerul, adăugând că acest lucru ar împovăra resursele statului Belarus.

Potrivit aceluiaşi comunicat, grupul Wagner se reconfigurează în sensul unei micşorări, pentru a scădea cheltuielile cu salariile, pe un fond de "presiune financiară".

Polonia investighează circumstanţele apariţiei unor stickere de recrutare pentru grupul Wagner

Poliţia din Polonia a confiscat stickere care par să aibă ca scop recrutarea de personal pentru grupul rus de mercenari Wagner, relatează dpa.

Stickerele de mărimea unei coli A5 au fost văzute de cetăţeni în mai multe cartiere din oraşul Cracovia, în sudul Poloniei, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale pentru dpa.

Stickerele prezintă logo-ul Wagner, sub care este scris în engleză: "Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă". Codul QR de dedesubt trimite la un site de recrutare a grupului de mercenari, potrivit poliţiei.

Polonia a dat semne de nervozitate după ce trupele din armata privată a lui Evgheni Prigojin s-au stabilit în statul vecin Belarus, după o rebeliune eşuată împotriva Moscovei.

Potrivit conducerii de la Minsk, luptătorii Wagner se ocupă de instruirea armatei belaruse.

"Nu ştim dacă acţiunea cu stickerele este o glumă sau dacă există ceva mai serios în spatele ei", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Cracovia

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE