Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Michael Jordan își vinde echipa de baschet Charlotte Hornets pentru o sumă uriașă

Michael Jordan (60 de ani) a decis să vândă acțiunile majoritare pe care le are la echipa de baschet din NBA pe care o deține, Charlotte Hornets. Considerat cel mai mare baschetbalist din istorie, Michael Jordan intrase în acționariatul celor de la Hornets în 2006 și devenise apoi proprietar în 2010, atunci când i-a plătit 175 de milioane de dolari lui Bob Johnson.

Potrivit reputatei publicații Forbes, echipa a ajuns acum să valoreze 1,77 miliarde de dolari, însă ESPN susține că vânzarea se va face pentru o sumă în jurul a trei miliarde de dolari, adică de aproape 20 de ori mai mult decât banii plătiți inițial.

Michael Jordan vinde acțiunile majoritare la Charlotte Hornets

Cumpărătorii sunt, printre alții, Gabe Plotkin și Rick Schnall, cei care erau acționari minoritari până acum, iar Schnall este acționar minoritar și la Atlanta Hawks, însă își va vinde acțiunile de acolo, după cum a anunțat chiar NBA. Jordan va păstra totuși o parte mică din acțiuni și va rămâne în conducere până cel puțin la data de 1 iulie.

În 2019, Jordan i-a vândut aceluiași Plotkin o parte mică din acțiuni. Acum vor cumpăra acțiuni și rapperul J. Cole, dar și muzicianul Eric Church, precum și un grup de investitori, printre care Dan Sundheim, Ian Loring, Dyal HomeCourt Partners, Amy Dawson și Damian Mills.

Părțile au ajuns deja la o înțelegere, după ce discuțiile au început în urmă cu câteva luni și rămâne acum ca și NBA să ratifice această tranzacție, după care va fi făcut anunțul oficial.

Trei miliarde de dolari ar urma să fie suma pentru care Jordan vinde Charlotte Hornets

În 2010, atunci când a cumpărat acțiunile majoritare la Charlotte Hornets, Michael Jordan a devenit primul fost jucător din NBA care ajunge patron de echipă. De altfel, el este și singurul patron de culoare din NBA.

În sezonul în care Jordan a preluat-o pe Hornets, echipa a traversat cea mai slabă perioadă din istoria clubului, cu o serie de 23 de înfrângeri consecutive. A fost, totodată, cea mai proastă perioadă a unei echipe în istoria NBA. La momentul preluării, clubul se numea Charlotte Bobcats, iar Jordan a reușit, în 2014, să obțină redenumirea de Charlotte Hornets.

Forbes evaluează echipa la 1,77 miliarde de dolari, iar asta se datorează mai ales promisiunii de modernizare a arene. În iunie 2022, consiliul orașului Charlotte a aprobat 275 de milioane de dolari pentru a moderniza arena Spectrum Center și a prelungit perioada de concesionare până în 2045.

Pe parcursul perioadei în care Jordan a fost la conducere, Charlotte Hornets nu a ajuns niciodată la un nivel la care să se lupte la pozițiile fruntașe și nici măcar nu a câștigat seriile din play-off. Ultima dată când s-a întâmplat asta a fost în sezonul 2001 - 2002.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE